Riport az 5. szólam podcaston

Az 5. Szólam Podcast első része Budapestre vezet, mégpedig a Szinkópa Vegyeskari Találkozóra. A találkozó egyedülálló esemény a maga nemében, hiszen nemcsak koncertek sorozata, hanem egynapos továbbképzés kórusoknak, kórustagoknak, ahol a mindennapi kórusmunkához kapnak szakmai és lelki muníciót – ami az esti zárókoncerten mindjárt ki is próbálhatnak.

Tovább a podcast oldalra

A riport meghallgatása

 

Álmodtunk egy nagyot, álmodtunk egy napot

Gondolatok a IV. Szinkópa Vegyeskari Találkozóról

Nem az első alkalom, mégis mindig olyan, mintha az lenne. Március 7-én újra Szinkópa-napra ébredünk. Kora reggel a kórustalálkozó magas színvonalát biztosítani hivatott kellékek hadával kelünk útra. A tucatnyi doboz és szatyor gőzölgő kávéval teli termoszokkal, ajándékokkal, kottákkal megtömve kísér minket a Mátyás utcába. A város még alszik, látszik a leheletünk. Még a szombat reggel sem ocsúdik, ahogyan a BMC ajtaja is csak akkor nyitja ki kulcsra zárt szemeit, mikor ráeszmél, hogy eljött az idő, kezdődik, amire hónapok óta készülünk. IV. Szinkópa Vegyeskari Találkozó.

Bővebben: Álmodtunk egy nagyot, álmodtunk egy napot

Összkar videók

 

 

Mi is az a Szinkópa?

Immáron negyedi alkalommal kerül megrendezésre a Szinkópa Vegyeskari Találkozó, az Erkel Ferenc Vegyeskar által szervezett szakmai nap amatőr vegyeskarok és kamarakórusok részére. A nap során kiváló szakemberek vezetésével a kóruséneklés gyakorlati kérdéseivel foglalkozunk.

Habár a rendezvényen való résztvétel előzetes meghíváshoz kötött, a programokba bárki, bármikor bekapcsolódhat az online közvetítésnek köszönhetően, itt az esemény honlapján.

Esti zárókoncertünkön a résztvevő kórusok adnak koncertet, melyet korlátozott számban bárki megtekinthet a helyszínen vagy a jegy.hu oldalon megvásárolt belépőjeggyel.

És mindezek mellett: