Szinkópa 2014 - képes összefoglaló

Szakmai napon járt az Ad Libitum Kórus - baja.hu

Gazdag programot kínáló, profi módon megszervezett szakmai napon vehetett részt március 8-án Budapesten a Pethőné Kővári Andrea vezette Ad Libitum Kórus. Az Erkel Ferenc Vegyeskar harmadik alkalommal szervezte meg a Szinkópa Vegyeskari Találkozó elnevezésű rendezvényét, amelyre idén a bajaiak is meghívást kaptak, 37-en képviseltetve magukat.

Bővebben: Szakmai napon járt az Ad Libitum Kórus - baja.hu

Harmadszor rendezik meg a Szinkópa Vegyeskari Találkozót - musicianswho.hu

A találkozót ebben az évben harmadik alkalommal rendezi meg az Erkel Ferenc Vegyeskar március 8-án a Knézich utcai Patrona Hungariae Iskola dísztermében. A program - az este fél 7-kor kezdődő záróhangverseny kivételével - a fizikai korlátok miatt nem nyilvános, de online közvetítésben az érdeklődők nyomon követhetik rendezvény honlapján.

Bővebben: Harmadszor rendezik meg a Szinkópa Vegyeskari Találkozót - musicianswho.hu

A PRAE.HU interjúja Cseri Zsófival a III. Szinkópa Vegyeskari Találkozó alkalmából

1. Hogyan jött létre a Szinkópa, és honnan az ötlet?

Hadd menjek vissza a kezdetekig, s két gondolatjelet hadd kapcsoljak majd össze.

Az egyik: az Erkel Ferenc Vegyeskar 1997-ben alakult újjá, s attól kezdve – immáron 15 éve – egy folyamatos és a tagok által is igen odaadó próbamunka következtében jelentős mértékben fejlődött a kórus szakmai színvonala. Évről évre egyre több koncertlehetőségünk adódott, számos kórustalálkozón, hazai és külföldi kórusversenyeken vettünk részt.
Egy-egy ilyen alkalom után közösen vontuk le a tanulságokat, s ilyenkor egyrészt értékeltük a magunk teljesítményét, másrészt saját bőrünkön érezhettük az adott rendezvény tartalmi és szervezési nehézségeit, sajátosságait.

Bővebben: A PRAE.HU interjúja Cseri Zsófival a III. Szinkópa Vegyeskari Találkozó alkalmából

III. Szinkópa Vegyeskari Találkozó

2014. március 8. szombat

1092 Budapest, Knézich u. 3-13.

Az esemény - a tervek szerint - élőben követhető lesz az oldalon.